PAOFarmacie: Write a scientific article and getting it published

Beschrijving

Het schrijven en publiceren van een wetenschappelijk artikel is vaak een lastige en tijdrovende taak, zeker voor minder ervaren auteurs. De cursus Write an article and getting it published helpt u bij het proces van het schrijven en publiceren. Deze populaire cursus, die van 1992 tot 2007 door het trainingsinstituut Postgrade werd gegeven, wordt nu aangeboden door PAOFarmacie.

Tijdens deze ééndaagse cursus leert u hoe u zo efficiënt mogelijk een wetenschappelijk artikel schrijft en gepubliceerd krijgt. De cursus is interactief en geeft u veel praktische tips. U krijgt onder andere marketingtechnieken aangereikt om de kans om uw artikel gepubliceerd te krijgen, te vergroten. U krijgt tips om uw schaarse tijd optimaal te benutten door dagelijks tien minuten te schrijven. De evidence based writing techniek helpt u om discussies met coauteurs te winnen en zo het aantal keer dat u het artikel moet aanpassen of herschrijven te verminderen.

U neemt een idee voor een artikel mee naar de cursus en oefent daarmee tijdens de cursus alle stadia van het schrijfproces: de planning, het schrijven en het indienen bij een wetenschappelijk tijdschrift. Aan het einde van de dag heeft u een raamwerk voor uw artikel, een eerste versie van de introductie en een strak omlijnd plan om het artikel af te maken en in te dienen.

Deze cursus is geschikt voor iedereen die een wetenschappelijk artikel wil schrijven, zoals artsen, (ziekenhuis)apothekers, promovendi en onderzoekers. De cursus wordt in het Engels gegeven, tenzij alle deelnemers Nederlands spreken. Deze nascholing is voor artsen ABAN geaccrediteerd voor 6 uur.

Deelnemers over deze cursus

  • ‘Een interactieve cursus met heel veel handige tips. Ik heb weer zin in schrijven!’
  • ‘Een cursusdag die ongekend hoge scores krijgt: een 5 op een schaal van 1 tot 5, wanneer het gaat om voldoen aan verwachtingen. En een score van 4,9 op een schaal 1 tot 5 op de vraag of voldoende kennis wordt opgedaan.’
  • ‘Uitstekende cursus. Had ik dit maar veel eerder gedaan!’

Na afloop bent u in staat om:

  • de (ongeschreven) regels van het wetenschappelijk publiceren slim toepassen;
  • uw artikel met eenvoudige brainstormtechnieken snel structuur te geven;
  • het aantal keer dat uw artikel moet worden herschreven flink te verminderen;
  • duidelijk te onderbouwen bij welk tijdschrift uw artikel het snelst wordt gepubliceerd;
  • writer’s block bij uzelf te herkennen en weg te nemen;
  • met slechts 10 minuten per dag binnen een week een volledige eerste versie van uw artikel te schrijven. 

Datum

17-09-2019

Locatie

Utrecht

Kosten

€ 371,00 (Excl. 21% BTW)

Informatie & inschrijving

https://www.paofarmacie.nl/index.php?uid=2&cid=6346&did=5917


Andere data waarop deze cursus wordt gegeven zijn:
3 december
 

Evt. overige informatie (documenten en relevante links)

Voor meer informatie, zie frankdevries.com

Niet gedefinieerd

Type: Farmacotherapie

Subtype: Individuele pati├źntenzorg