4 okt 2017 - DCRF jaarcongres

Klinisch onderzoek in Nederland: Beter, veilig en snel
Inbreng van de patiënt organiseren!

Dit is de titel van het DCRF Jaarcongres, dat op woensdag 4 oktober plaatsvindt in de ReeHorst te Ede. Naast het centrale thema van het congres is dit tevens een oproep aan iedereen die in Nederland betrokken is bij klinisch onderzoek: er staan belangrijke veranderingen op stapel, waarbij samenwerking van essentieel belang is.

Het jaarcongres 2017 is een logisch vervolg op dat van 2016. De kwaliteit van mensgebonden klinisch wetenschappelijk onderzoek staat immers hoog op de agenda van onderzoeksinstellingen, maar ook van politiek en algemeen publiek. De ontwikkelingen op het gebied van regelgeving, versnelling van de logistiek van goedkeuringsprocessen, kwaliteitstoetsing van researchvoorstellen, de inbreng van patiënten en nieuwe vormen van dataverzameling met de hulp van patiënten zullen de revue passeren. Een keur van uitstekende sprekers nemen u mee in een proces waarin Nederland haar vooraanstaande positie als hoogwaardig onderzoeksland op Europees topniveau wil handhaven. Anders dan voorgaande jaren is het mogelijk om twee workshops bij te wonen middels een keuze uit de vier te houden workshops, die u aantreft in het congresprogramma.


12 okt 2017 - Partnerships MeetUp 2017, 12 October 2017, Utrecht

On Thursday October 12 this year, the second annual Lygature Partnerships MeetUp takes place in Utrecht. We will discuss how partnerships can contribute to delivering medical solutions for patients. The event is aimed at life-science professionals who are interested in pioneering medicine together in multi-stakeholder collaborations. With an inspiring keynote speech by Michel Rudolphie (CEO Dutch Cancer Society), two parallel sessions and ample time for networking, an interesting event is guaranteed. Visit the event website for the full program and registration.
 

Join us to discuss how to take partnerships to the next level – with the opportunity to strengthen existing relationships and form new bonds on the way.
 

Register now for the first Partnerships MeetUp, at the Media Plaza in Utrecht on 12 October 2017. And get ready to ‘Pioneer Medicine. Together.’
 

Event website: events.lygature.org