Prof. dr. Anke Hilse Maitland-van der Zee, voorzitter

Anke-Hilse Maitland-van der Zee (1975) studeerde van 1993-1999 Farmaceutische Wetenschappen aan de Rijks Universiteit Groningen. Ze promoveerde in 2003 aan de Universiteit Utrecht op het proefschrift:”Pharmacogenetics of HMG-CoA reductase inhibitors”. Ze werd in 2004 geregistreerd als epidemioloog en in 2010 als klinisch farmacoloog.  Ze  is sinds september 2016 hoogleraar Precision Medicine in Respiratory Disease aan de Universiteit van Amsterdam. Daarvoor was zij universitair hoofddocent Personalized Medicine aan de Universiteit Utrecht.

 

Het onderzoek van Maitland-van der Zee richt zich op ’precision medicine’ in luchtwegziekten. Het veld ‘precision medicine’ richt zich op het aanpassen van medische behandelingen aan de individuele karakteristieken van de patiënt.

 

Zij is (co-)auteur van meer dan 155 peer-reviewed publicaties. Zij is (onder andere) secretaris/penningmeester van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Farmacologie en Biofarmacie en bestuurslid van de Netherlands Respiratory Society.